Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

Η Εφορία περνά στην εποχή της AI, αλλά... ξεμένει από ελεγκτές

Η Εφορία περνά στην εποχή της AI, αλλά... ξεμένει από ελεγκτές
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η φορολογική διοίκηση επενδύει σημαντικά στην ψηφιοποίηση των ελέγχων
Η ΑΑΔΕ ζητά 100 υπαλλήλους από υπουργεία και φορείς μέσω της κινητικότητας, προκειμένου να ενισχύσει τις ελεγκτικές της υπηρεσίες.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η φορολογική διοίκηση επενδύει σημαντικά στην ψηφιοποίηση των ελέγχων, στις αυτοματοποιημένες διασταυρώσεις, στην τεχνητή νοημοσύνη και στα νέα ψηφιακά εργαλεία για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Και όμως, οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό παραμένουν μεγάλες.
Η τεχνολογία μπορεί να εντοπίζει τις φορολογικές παραβάσεις, αλλά στο τέλος χρειάζονται άνθρωποι για να τις ελέγξουν, να τις καταλογίσουν και να μετατρέψουν τους ελέγχους σε έσοδα.
Η εικόνα αποτυπώνει και το μέγεθος του έργου που έχει αναλάβει πλέον η ΑΑΔΕ.
Όσο διευρύνονται οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και αυξάνονται τα δεδομένα που περνούν από τα ψηφιακά της συστήματα, τόσο μεγαλώνει και ο όγκος των υποθέσεων που πρέπει να αξιολογηθούν και να ελεγχθούν από τις υπηρεσίες της.
Έτσι, πίσω από την εικόνα της πλήρως ψηφιοποιημένης Εφορίας, παραμένει μια κρίσιμη παράμετρος: το ανθρώπινο δυναμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης